Gaming setup - parhaat ideat ja vinkit

Nyt se tehdään tyylillä! Katso inspiroivat ja ainutlaatuiset Gaming setup ideat ja toteuta ne itse. Saat pienellä vaivalla erittäin upeita kokonaisuuksia. Tässä tulevat top-7 parhaat ideat!

gaming setup Suomi
Tämä artikkeli käy läpi:
  • Top 7 gaming setup ideat
  • Miten suunnitella hyvä gaming setup?

TOP 7 Gaming setup ideat

Olitpa sitten PC pelaaja, Xbox pelaaja tai PS4 käyttäjä. Upeassa ympäristössä pelaaminen on yksi gamerin unelmista. Oma pelihuone juuri sellaisena kuin sen haluat olevan. Me annamme sinulle vinkkejä oman gaming setupin päivittämiseen ja näytämme upeita esimerkkejä muiden peliasetelmista.

Tässä artikkelissa listaamme vuoden 7 parasta peli-setuppia.

#1

gaming-setup1

Tässä setupissa näkyy selvästi neonväriset teemat. Huone on tyyliltään tumma, mutta sen valaisee kirkas, mutta taustalla valaiseva neon liila ja päänäytön alla vihreä sävy.

Tässä setupissa on ehkä haluttu hakea Cyberpunk tyylistä lookkia, joka todellakin näyttää siistiltä. Vaikka pöytä on pieni on siitä saatu suuren näköinen kääntämällä yksi näyttä pystysuuntaiseksi.

#2

Setti numero kaksi on myös hyvin neon teemainen kokonaisuus, jonka kruunaa katonrajaan vedetty RGBLED nauha, sekä pöydän alle asennetut sinertävät lamput. Tyyli muistuttaa melko paljon ehkä MegaZone -laser ratoja, kun tarkemmin ajatellaan.

Myös pelituoleihin olisi voinut laittaa lediä, jotta kokonaisuus olisi ehkä vielä enemmän silmiinpistävämpi.

#3

gaming-setup3

Tässä setupissa silmä lepää, sillä tunnelman luontiin on käytetty juuri oikea määrä elementtejä.

Tässä huomataan miten yksinkertaisella konstilla saadaan pelihuone näyttämään upealta ja futuristiselta. Eli pöydän taakse on vedetty ledinauhaa, joka valaisee upeasti kiiltävän pöydän ja osan seinästä luoden upean scifi-tyylisen kokonaisuuden.

#4

Numero neljä on hyvin ajateltu kokonaisuus, sillä jokainen elementti on harkittu yksityiskohtaisesti aina tietokonekotelosta ja näytön taustakuvasta lähtien. Koko komeuden kruunaa RGB näppäimistö ja hiirimatto yhdistettynä ledinauhaan, joka kiertää pöydän takaa.

#5

gaming-setup5

Tässä pelihuoneessa on haettu työhuonemaista lookkia, mutta haluttu kuitenkin saada se pieni lapsenmielisyys gamer tyyliin asentamalla ledinauha pöydän taakse. Erittäin toimiva tapa luoda yksinkertaisesta upeaa. Ehkä kuvassa muu valaistus olisi saanut olla hämärämpi, jotta kokonaisuus olisi tullut paremmin esiin.

#6

Tämä upea pelihuone on kahden tytön kasaama, jossa jokainen neliö on käytetty tarkasti harkiten. Huomataan myös miten elementit ovat samoja ja symmetrisiä, mutta valaistus on ainoa joka luo silmiinpistävän eron. 

Kiinnittäkää huomiota hiirimattoon ja yläpuolella olevaan valoneliöön. Nokkelaa, eikö?

#7

Viimeisin, mutta ei vähäisin setuppi on kaikessa yksinkertaisuudessaan melko näyttävä. Näyttävää tästä setupista ei tee valaistus, vaan objektien käyttö. Kaikki laitteet mitä kuvassa esintyy noudattavat samaa teemaa, jota myös tietokonekotelo noudattaa yhdessä taustakuvan kanssa.

Protip: upea taustakuva, voi muuttaa koko huoneen ilmeen.

Miten suunnitella hyvä gaming setup?

Yksi tärkeimmistä vinkeistä mitä voimme kertoa on, että laadi tarkka suunnitelma ja aseta tietty teema jota haluat seuta. Teema voi pitää sisällään esimerkiksi värit, elementit tai yksityiskohdat.

Myös Pinterestistä voi saada erittäin hyviä ideoita, kun hakee englannin kielellä erilaisia setuppeja.

Teemasta vielä: voit ottaa teemaksi esimerkiksi keskiaikaisen lookin tai Cyberpunk tyylisen scifi-lookin. Tai alat rakentamaan comfyä kokonaisuutta, jossa valitset itse yksityiskohdat.

Teeman valitseminen alussa helpottaa kokonaisuuden hahmottamista huomattavasti.

Muita asioita joita kannattaa huomioida:

Valaistus: valaistus voi olla ratkaiseva tekijä monessa setupissa, jos esimerkiksi LEDit ovat jo kohdillaan.

Elementit: ota pieniä sisustuselementtejä tai tilaa lempipeleihisi liittyviä figuureja luomaan tunnelmaa.

Piilota johdot: johdot näyttävät pahalta ja pilaavat kokonaisuuksia. Koita kätkeä johdot fiksusti esimerkiksi pöydänjalkaa pitkin tai hanki johtokoteloa, joka vedät fiksusti.

Pelituoli.fi on Suomen paras pelituoleihin liittyvä portaali, josta löydät kaiken tarvittavan pelaamiseen.